Törököket fuvarozott a grúz csempész, a soproni bíróságig jutott

A rendőrség befejezte a 35 éves grúz férfi ellen indított ügy vizsgálatát.

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei Fertőszentmiklóson, a Rákóczi Ferenc utcában állítottak meg még május 27-én egy lengyel honosságú gépjárművet. Az autóban a 35 éves grúz sofőrön kívül további három, magukat török állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a járművezetőt elfogták és utasaival együtt a Soproni Rendőrkapitányságra előállították.

A májusi fuvar évekre is hűvösre teheti a csempészt.
police.hu

A török férfiakat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A gépkocsi vezetőjével szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indított, őt őrizetbe vették, majd a Soproni Járásbíróság május 30-án letartóztatásba helyezte. A nyomozók az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a büntetőeljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Soproni Járási Ügyészségnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek