Drágább lesz a temetés Sopronban

Nem érdemes meghalni. Márcsak azért sem, mert a jövő heti közgyűlés valószínűleg harminc százalékkal megemeli a temetési költségeket.

A soproni önkormányzat is helyi rendeletben szabályozza a temetők és a temetkezések rendjét, árát, körülményeit. A rendeletben megszabott díjtételeket 2013-ban módosították utoljára. A soproni városvezetés most látta elérkezettnek az időt, hogy változtasson az árakon. A jövő héten a testület elé kerülő előterjesztésben olvasható, hogy "a 2013. és 2021. közötti időszakban a KSH hivatalosan közölt információs adatai alapján 20-30 százalékos az infláció mértéke". A temetkezési helyek megváltása Sopronban minimum tíz évre szól, a pénzért cserébe a sírkert fenntartói kaszálást, favágást, a kerítés javítását és a havi egy szemétszállítást nyújtják.

Az áremelkedés elérte az utolsó állomást.
Pixabay

Amennyiben a képviselők megszavazzák a rendeletmódosítást, augusztus elsején már az új tarifák lesznek érvényben az önkormányzati fenntartású sírkertekben, azaz a bánfalvi és a balfi köztemetőkben, valamint a Balfi úti evangélikus temető köztemetői részében. Csak néhány példa az árakra: Balfon és Bánfalván egy út menti kettős sírhely párszáz forinttal több mint 80 ezer forint, a Balfi úton 173.355 forint, egy urnafülke ötezer, illetve 32 ezer forint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek