Harminchárom külföldi nem ment át éjjel a határon

Őket elfogták a megye rendőrei két csempésszel együtt.

A 8505-ös számú úton, Mosonszolnok külterületén ellenőriztek az egyenruhások június 23-án 1 óra 45 perckor egy magyar honosságú gépjárművet, amelyet egy 35 éves román férfi vezetett. A kistehergépkocsi rakterében a rendőrök 19, magukat indiai, pakisztáni, valamint török állampolgárnak valló férfit találtak.

Az éjszakai utazás nem a terv szerint ért véget.
police.hu

Ugyanezen az éjjelen 3 óra 8 perckor szintén Mosonszolnok közelében egy cseh honosságú kistehergépkocsit állítottak meg az egyenruhások, amelynek sofőrje egy 46 éves cseh férfi volt. Ebben az autóban is migránsokat utaztatott a járművezető, akik a csomagtérben tartózkodtak. A 14 külföldi utas magát indiai, pakisztáni, török és afgán állampolgárnak vallotta.

A két gépkocsiban utazók személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a járművek vezetőit elfogták és utasaikkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A 35 éves román, valamint a 46 éves cseh sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek