Elfogytak a rendszámtáblák

Több okmányirodában nincs rendszámtábla, az autók honosítása komoly nehézségbe ütközhet.

Problémákba ütközhetnek azok, akik június végén szeretnének külföldről behozott autót honosítani és forgalomba helyezni. A Totalcar – olvasói jelzések alapján – úgy tudja, hogy a nagyobb forgalmú okmányirodákban elfogytak a jelenleg használt, három betű és három szám formátumú rendszámtáblák, írja a napi.hu a lap nyomán.

Mivel az új, két betű, két betű, három szám rendszerű azonosítókat csak július elsejétől adják ki, az átmeneti időszakban nehézkessé válhat az igénylés. A lap információi szerint vannak olyan kereskedések, amelyek a honosításra váró autókra már egyesével vadásszák össze a rendszámokat azokból a kormányablakokból, ahol még egyáltalán tudnak adni.

A probléma forrása, hogy a régi formátumú rendszámtáblák gyártását ebben az utolsó időszakban már szűkre szabták, ezzel elkerülve, hogy végül meg kelljen semmisíteni a megmaradó darabokat. Az új formátumú táblák kiadására július 1. előtt nincs lehetőség. Akkor sem, ha azok már megérkeztek a kormányablakokba, tehát elvileg rendelkezésre állnának.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek