Megint megzuhant a forint

Az Equilor technikai elemzése szerint nem lehet kizárni újabb rekordszint beállítását sem.

Csütörtökön ismét 400 fölé gyengült a forint az euróval szemben a romló nemzetközi hangulatban a dollár erősödése mellett. A gyengülés akkor kapott erőre, amikor kiderült, hogy a jegybank nem emelt az egyhetes betéti tender kamatszintjén.

Ha a régiós valutákkal hasonlítjuk össze a forint árfolyamát, a cseh korona 1 százalékos esésben van február 24. óta, a lengyel zloty 3,7 százalékkal értékelődött le, míg a hazai deviza 12,6 százalékos esésben van.

A Portfólió szerint látszik, hogy a forint sérülékenysége a fő oka a rossz teljesítménynek, amiben benne van az EU-s viták, a különadók, az inflációs folyamatokhoz képest visszafogott jegybanki szigorítás, illetve a makrogazdasági folyamatok (külkereskedelmi hiány, ikerdeficit) romlásának hatása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek