Készüljön a hőségre, meg egy kis zivatarra

Szombaton a sok napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés és kevés fátyolfelhő is lesz felettünk.

Zivatarveszély miatt az ország nagy részére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésükben azt írták: napközben szórványosan számíthatunk zivatarra, leginkább a Pécs-Esztergom és Orosháza-Ózd vonalak által meghatározott térségben.

Ekkor már nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok is, amelyekhez felhőszakadás, lokálisan akár 35 milliméternyi csapadék, jégeső illetve viharos szélrohamok társulhatnak. Estétől várhatóan csökkenni kezd a zivatarhajlam.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33 fok között valószínű, de az Alföld egyes részein 34, 35 fok is lehet.

Az Időkép szerint szombaton nem várható fronthatás, de a fokozódó hőség egyre többek szervezetét megviselheti. Fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet, valamint légszomj, rosszullét is előfordulhat. A nagy meleg különösen az idősek és a keringési panaszokkal élők számára lehet megterhelő.

Zivatarok idején fokozódhat a fülledtség, felerősödhetnek az asztmások panaszai.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek