Autósok, bukhatjátok a forgalmit, ha nem figyeltek

Aki nem kér időpontot a lejárt műszaki vizsgája miatt, júliustól elbúcsúzhat a forgalmitól.

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt hiába járt le az ember személygépjárművének műszaki engedélye, a hivatalos okmányt ugyanúgy érvényesnek tekintették.

Azonban a járvány alatt lejárt okmány a jövő héten végérvényesen elveszíti érvényességét, így pórul járhat az, aki az utolsó pillanatokra halogatta, hogy felkeressen egy műszaki vizsgaállomást.

A veszélyhelyzet alatt, 2020. március 11. és 2022. május 31. között közel egymillió személyautó műszaki vizsgája járt le Magyarországon. Az autók járvány idején lejárt műszaki vizsgáját 2022. június 30-ig meg kell hosszabbítani, vagy időpontot kell kérni egy hivatalos vizsgaállomáson.

A szakminisztérium által nemrégiben bejelentett újabb könnyítéssel érdemes élniük az érintettnek, hiszen júliustól az érvényes vizsga nélkül közlekedő autók forgalmi engedélyét elveszi az igazoltató rendőr.

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) múlt szombaton figyelmeztetett arra, hogy július elsejétől a lejárt forgalmi engedélyekkel rendelkező autók főszabály szerint már nem vehetnek részt a közúti forgalomban. Azonban aki június végéig időpontot foglal járműve műszaki vizsgálatához, az a vizsga napjáig, de legfeljebb harminc napig még szabályosan használhatja autóját.

A TIM tájékoztatása szerint a tavalyelőtt márciustól idén májusig lejárt forgalmi engedélyek 85 százalékát már kicserélték.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek