Jutalmakat és öt új kinevezést adtak át a soproni kapitányságon

Kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseként dicséretben és jutalomban részesültek a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai.

Az új Rendészeti Integrált Központban tartott ünnepélyes állománygyűlésen harminchat rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

A jutalmakat - amelyeket a soproni önkormányzat támogatott - a Soproni Rendőrkapitányság dísztermében tartott ünnepi állománygyűlésen dr. Urbán Zoltán László rendőr dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Simon István, Sopron alpolgármestere, és dr. Herczeg Zoltán rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője adták át. A rendezvényen a Soproni Rendőrkapitányság állományába újonnan érkezők kinevezési parancsait is átadták.

Dr. Herczeg Zoltán beszédében hangsúlyozta, ahhoz, hogy a Rendészeti Integrált Központ ilyen rövid időn belül elkészüljön rengeteg munka hárult azokra – gyakran még szabadidejük terhére is -, akik az épület tervezésével, megvalósításával, átadásával és fenntartásával foglalkoztak. Ezzel összefüggő feladataik kiemelkedő teljesítéséért részesültek elismerésben. Többen az illegális migráció elleni eredményes fellépés és a migrációs gyűjtőpont kialakítása miatt kaptak jutalmat. A kapitány kifejtette, hogy a rendőrségre háruló feladatok ezen a területen a jövőben biztosan nem fognak csökkeni, ezért megnyugtató, hogy olyan határrendészek teljesítenek a Soproni Rendőrkapitányságon szolgálatot, akik szakmai hozzáértésüknek köszönhetően nagy hatékonysággal tudnak fellépni. Köszönetét fejezte ki azoknak, akik egy - a Sopron belterületén elkövetett -, kiemelt súlyú bűncselekmény elkövetőjének 24 órán belüli felderítésében vettek részt. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a FINA Vizes Világbajnokság és a VOLT Fesztivál rendőri biztosítása során nyújtottak kimagasló szakmai teljesítményt, akik az ittas járművezetők kiszűrése érdekében végeztek eredményes munkát, és mindazoknak, akik már hosszabb ideje bebizonyították magas színvonalú, precíz munkavégzésüket. Az öt újonnan kinevezett kollégájának a rendőri hivatáshoz jó erőt és egészséget kívánt.

Harminchatan vehettek át jutalmat az állománygyűlésen.
Soproni Rendőrkapitányság

Dr. Simon István alpolgármester gratulált az elismerésekhez, és minden soproni család nevében köszönte meg a helyi rendőrkapitányság közösségének munkáját, amelynek köszönhetően Sopron egy élhető, biztonságos város. Kihangsúlyozta, hogy a Soproni Rendőrkapitányság a bűnüldözésen kívül sokat tesz a bűnmegelőzés területén is, a széles körben végzett prevenciós tevékenységük elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a soproniak ne váljanak áldozattá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek