- Apai hagyományt követve, a volt soproni Civis Pincére emlékezve nyitottuk meg a Rupprecht Borozót a feleségemmel. A név a nagyanyai családomé. Ízig-vérig soproni família a miénk, a soproniságunkat pedig szeretnénk itt is éreztetni, érvényre juttatni - fogalmaz a házigazda, Lichtl Iván, aki saját borait méri a Rupprechtben; háromféle fehér, háromféle vörös és rosé bor adja a választékot. És egy igazi különlegesség:
- Szeretnénk visszaadni a törkölypálinka becsületét. Nálunk zamatos Merlotból, a szőlőt nem szárazra préselve, cukor hozzáadása nélkül készül. Akik kóstolják, meglepődnek, milyen jó - mondja a "gazda".
Nem véletlen, hogy a vendég így, gazdaként gondol a Rupprecht vezetőjére. A családfő ugyanis a Heuriger-hagyományokat is szeretné behozni a soproni vendéglátásba. Borozójában a vendég valódi figyelmet kap, nem pusztán kiszolgálást; segítséget, tájékoztatást a legjobb választáshoz, kényelmet, hogy jól érezze magát. A Heuriger-hagyományok köszönnek vissza abban is, hogy a különleges étlap ajánlataihoz a saját mellett helyi és környékbeli kistermelők szolgáltatják az alapanyagokat. Az egyházasfalui vágóhídról, a soproni piac őstermelőitől - többek között Csőszi Attila sajtkészítőtől -, a hegykői zöldségesektől vásárolnak.
Az asztalokra sem a kommersz kerül. A választék különlegességét az adja, hogy részben hagyományos, részben újszerű, de mindenképpen Rupprecht. Például füstölt véres hurka hidegen, vagy abált húsos tál. Vannak sajtok és többféle krém, amit a nagy kenyérválaszték tesz még érdekesebbé. A sült kolbászt nem sütik, mert akkor elveszti az ízanyagait, hanem abálják és gőzölik. A csülök szeletelve, káposztaágyon érkezik az asztalokra. A lányok kedvence az első tapasztalatok szerint a grillezett kecskesajt balsamico-s céklával és a sok kísérlezetéssel tökéletesre kevert csípős, mégis édes fügelekvárral. S aminek kevesen tudnak ellenállni: az omlós császármorzsa a házi eperlekvárral...
A házias konyha és az otthonos vacsora érzetét erősíti a heti ajánlat is csütörtöktől csütörtökig. Lecsó, rántott borjúláb, harcsapaprikás kapros, tejfölös sztrapacskával - ilyen ellenállhatatlan ajánlatai vannak a Rupprecht konyhájának. Aki biztosra akar menni, már most foglal asztalt! A Rupprecht Borozó ideális helyszín nagy esti beszélgetésekhez, baráti találkozókhoz. Terasz és különterem is van, vállalják csoportok kiszolgálását is, természetesen a megfelelő egyeztetés után. (Telefon: 0630/60-63-060)