Emelik az extraprofit-különadót is

A 480 forintos hatósági ár bizonyos kör részére történő megszüntetése mellett más fontos intézkedést is kihirdetett szombaton a kormány.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nem említette a kormányinfón, de a szombaton megjelent Magyar Közlöny tanúsága szerint egy Orbán Viktor aláírásával megjelent kormányrendelet drasztikusan, 25%-ról 40%-ra emeli az extrapofitadót a kőolajtermék-előállítók számára, mely praktikusan a MOL-t jelenti.

Hogy mi lehet a kormány célja a módosítással, azt nem tudhatjuk, de úgy tűnik, hogy a kormány a 480 Ft-os ársapka megszüntetésével a céges autókra ráengedett piaci ár profitját nem hagyja a MOL-nál, hanem azt elvonja a központi költségvetés céljaira - írja a hang.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek