Rendőrnőre támadt egy menekült Sopronkeresztúrnál

Egy tízfős afgán csoportot üldöztek az osztrák határőrök, amikor támadás érte az egyenruhást. Kórházba került.

A Harkával határos németkeresztúti átlépő közelében szombaton az osztrák fegyveres erők katonái egy tízfős afgán menekültcsoportot üldöztek, amikor a rendőrnőt megtámadta az egyik menekült. A 32 éves egyenruhásnak ököllel ütöttek az arcába – idézte az osztrák hadsereg tájékoztatását az ORF.at .

A honvédség egyelőre nem adott tájékoztatást a sérülés súlyosságáról, annyit tudni, hogy a katonát kórházba szállították. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a menekültet feljelentették.

Az illegális migráció a burgenlandi-magyar határon rendkívül élénk. A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a szövetségi hadsereg több mint 1200 katonája van a határokon, kiegészülve a rendőrség ide vezényelt tagjaival. A védelem fókuszában a burgenlandi-magyar határ áll. A Honvédelmi Minisztérium szerint a katonák többsége itt van bevetésen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek