Ne ijedjen meg, ha elhagyott autókat lát az osztrák határ közelében

Első hangzásra városi legendának tűnt, éjszaka kettőt megtaláltunk.

Az embercsempészet virágzó üzlet Kelet-Európában. Az elkapott embercsempészek pedig jellemzően nem azok, akik meggazdagodnának a bizniszből, a pénz másoknál csapódik le.

Tábla a határ közelében
TM/Nyugat.hu

Korábban hallottunk már pletykát arról, hogy időnként elhagyott járművek maradnak a határ magyar oldalán, amelyek néhány hét után eltűnnek és alkatrésszé alakulnak egyes magyar portákon.

Eldobált személyes tárgyak és szemét az osztrák határ közelében
TM/Nyugat.hu

Nemrégiben egész konkrét helymeghatározást kaptunk három jármű fellelhetőségéről, mivel az aszfaltútra csatlakozó földút mellett egy jellegzetes és messziről is feltűnő tereptárgy található.  Egy éjszakai baleset után úgy gondoltuk, hogy bevállalunk pár kilométer autózást földúton, a határ közelében.

Határmenti földút Vas megyében
TM/Nyugat.hu

A sötétben a Google Maps térképe volt a segítségünkre abban, hogy ne tévedjünk át az osztrák oldalra, hiszen a fényszórós autót feltehetőleg osztrák határvadászok figyelték.

A háromból két járművet sikerült megtalálnunk. Egy lengyel rendszámú VW furgont és egy magyar rendszámú Renault személyautót.

Elhagyott embercsempész gépjármű az osztrák határ közelében
TM/Nyugat.hu

Az utóbbi belecsúszott az árokba. Az ablaka nyitva, innentől az ajtót sem bonyolult kinyitni. Talán az indítókulcs is benne van, de ezt már nem néztük meg, hiszen nem akartunk belenyúlni más járművébe.

Árokba csúszott Renault az osztrák határ közelében
TM/Nyugat.hu

A harmadik gépjármű is a közelben volt elvileg, de a földút ott már teljesen a határ mellett haladt, így nem kockáztattuk meg az éjszakai ellenőrzést és azt sem akartuk, hogy nagyobb erőket „mozdítsanak” ránk, mint gyanúsan mozgó személyekre.

Elhagyott Volkswagen furgon az osztrák határ közelében
TM/Nyugat.hu

Szombaton egyébként olvasónk jelezte, hogy hozzátartozója szemtanúja volt, amint Bozsok és Bucsu között megállt egy furgon, amiből menekültek pattantak ki és átszaladtak Ausztriába.

Szó szerint egy kőhajításnyira van a határ az aszfaltos úttól Bozsok és Bucsu között
TM/Nyugat.hu

Azon a szakaszon a határ szintén kőhajításnyira van az úttól és ezt szó szerint kell érteni, ahogyan a térképen is látszik.

Azt is meg tudjuk mutatni, hogyan néz ki egy ilyen tömeges szaladás, mivel Náraiban egy közlekedési baleset után rögzítették a menekültek menekülését.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek