Hab a tortán: a védettségi igazolványok ára is emelkedik

Cseréje vagy pótlása 3000 forintba fog kerülni.

Miniszterelnökséget vezető miniszter rendelete szerint a díjat Budapest Főváros Kormányhivatala, Népegészségügyi feladatok ellátása előirányzat-felhasználási keretszámla megnevezésű számlájára történő befizetéssel kell majd megfizetni – derült ki a hétfői Magyar Közlönyből.

A rendeletből vált világossá, hogy egy védettségi igazolvány előállítási költsége kétezer forint. Az ebből befolyt összeget a védettségi igazolvány előállítási költségére vonatkozó részét a hatóság negyedévente összesíti, majd az összeget a Miniszterelnöki Kabinetiroda meghatározott számlájára utalja. Az így befolyt összeget a kiállított védettségi igazolványok előállítási költségének fedezeteként, az infrastruktúra-fejlesztési és infrastruktúra-üzemeltetési, az okmánylogisztikával kapcsolatos, valamint az ezzel összefüggő adatfeldolgozói feladatait központi szolgáltatóként a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság közszolgáltatási szerződés keretében használja fel.

A díjat akkor is meg kell fizetni, ha a kérelmező a kérelmét visszavonta, továbbá ha azt a hatóság elutasítja, vagy az eljárást megszünteti. Ha ismételten benyújtanak egy ilyen kérelmet, a díjat ugyanúgy meg kell fizetni.

A rendelet a kihirdetését követő 31. napon lép hatályba - írja a 168ora.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek