Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Strandolna? Irány a Fertő!

Bár a Sopronhoz tartozó, de Fertőrákosról megközelíthető Fertő tavi vízitelep idén sem látogatható strandolási célból, a Fertő tó másik 8 településén is lehetőség van fürdeni, lássuk, hol, mennyiért lehet úszkálni az idei szezonban.
Hirdetés
Hirdetés

Összesen 8 strand áll rendelkezésre a tó nyugati, északi és keleti partján, Fertőmeggyes (Mörbisch), Ruszt (Rust), Fertőszéleskút (Breitenbrunn), Nyulas (Jois), Nezsider (Neusiedl am See), Védeny (Weiden am See), Pátfalu (Podersdorf) és Illmic (Illmitz) mellett helyezkednek el. A Fertő tó természeti adottságai miatt ezen strandokban egy közös dolog van: mindegyik viszonylag távol esik a parttól és magától a településtől, kivétel Pátfalu, ahol egész konkrétan a lakott terület mellett húzódik a beach is.

Fertőszéleskút strand
enyugat.hu

Ami a belépőket illeti, teljes árú napijegy 4-7€ környékén mozog, természetesen gyerekeknek és fiatalkorúaknak olcsóbb, aki később érkezik, az pedig még kedvezőbb belépődíjakra számíthat. Ráadásul néhány Fertő tavi strandon, így Meggyesen vagy Ruszton van élményelemekkel bővített medence is a természetes víz mellett, ennek ellenére az árak gyakorlatilag azonosak a többi strandéval. A felsorolásba Oka (Oggau) és Feketeváros (Purbach) azért nem került egyébként be, mert ott csak strandfürdő van, a Fertő tó vizével nincs kapcsolat.

A Fertő tó vízhőmérséklete már most 25 és 28°C között van a különböző strandokon, érdemes kilátogatni, akár a látvány, akár a gasztronómia, akár a természetes strandolási lehetőség miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés