Rosszul jártak azok, akiknek előre fizetős villanyórájuk van

Naponta 7 kWh áramot vehetnek rezsicsökkentett áron.

Augusztus 1-jétől előre fizetős villamos energia esetén két vásárlás között eltelt napok alapján érvényesül a rezsikedvezmény - közölte a 24.hu kérdésére a Technológiai és Ipari Minisztérium. Vagyis az éves kedvezményt elosztva, minden napra jut egy bizonyos mennyiségű kedvezményes áram, amelyet fel kell szorozni a két vásárlás között eltelt napok számával. Az így kapott kedvezményes mennyiséget meghaladó fogyasztás felett a többi fogyasztási formához hasonlóan lakossági piaci árat kell fizetni az adott időszakban.

Tehát lefordítva, mialatt a havi számlás elszámolás esetén az első rezsiemelt számla kézhezvételekor jelentkezik a megnövekedett összeg, addig a szegényebb, feltöltős villanyórával rendelkezők már augusztus elseje után keményen fizethetik a meghatározott érték feletti fogyasztást. A napi kedvezményesen vásárolható mennyiség 7 kWh, ha valaki ezt a limitet túllépi, az ráfizethet a feltöltős órán. A portál szerint a felhasználóknak így elég komolyan számolgatnia kell, ha nem akarnak ráfizetni az áramra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek