Egy nap alatt négy vadbaleset Győr-Moson-Sopron megyében

A rendőrség közleményben hívja fel a figyelmet a vadveszélyre.

Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a rendőröket Győr-Moson-Sopron megyében. Három esetben a vadon élő állat nem élte túl a karambolt - közölte a rendőrség.

Egy 30 éves német férfi a 86-oson Hanságligetnél ütött el egy szarvast, Jánossomorja határában egy 30 éves osztrák lakos autójának egy őz ugrott. A 85-ösön egy őzbak ugrott egy 42 éves férfi autója elé, Rábacsécsény és Enese között n egy 44 éves lébényi sofőr ütött el autójával egy őzet.

A rendőrség az esetek kapcsán felhívja az autósok figyelmét az alábbiakra:

 • Ha vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló állat hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
 • Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
 • Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!
 • Amennyiben egy település határában, illetve zöldövezetében közlekedik, akkor is számítani kell arra, hogy az úton vadon élő állatok jelenhetnek meg, hiszen ezek az állatok szinte velünk együtt élnek, a közelünkben nevelik kicsinyeiket, ezért vigyázzunk rájuk és magunkra is!
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Kérjük válasszon:

  Hozzásszólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hírek