Ennyit a határtalan turizmusról

Felújították a kerékpáros pihenőt Hidegség és Fertőhomok között, ami örvendetes. Ám kikerült egy olyan térkép, mely legkevésbé sem tükrözi a határtalanságot.

A Fertő-parti kerékpárút Hidegség és Fertőhomok közti szakaszán van egy pihenőhely. Itt padok, illetve egy információs tábla is fogadta az erre közlekedőket, ám ezek az utóbbi pár évben igencsak leamortizálódott állapotba kerültek.

Az eredeti állapot 2017-ben
Enyugat.hu

Szerencsére ennek vége, ugyanis a régi padot újra cserélték, a régi, kiégett információs tábla helyére is egy új variáns került. Na és akkor itt kezdődik a probléma.

Vadonatúj pad, az új térképpel
Enyugat.hu

A régi térkép ugyanis az egész Fertőt tartalmazta a nemzeti parkok szemszögéből, utakkal, élővilággal, kétnyelvű településnevekkel. Ez a térkép egyébként annak idején a Kisalföld mellékleteként is megjelent, nekem is van belőle egy példány.

Viszont az új térkép, ami kikerült, semmiképp nem nevezhető határtalannak. Az impresszum szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiadott térkép ugyanis véget ér a határnál. Bár a Fertő tó, mint olyan, még egy kicsit látszik észak felé is, de az osztrák oldalon pár közúton kívül semmi nincs már bejelölve. De még a tó német megnevezése sem szerepel a térképen. Már csak azért sem, mert a magyar mellett nem német nyelvű feliratok kerültek ki, hanem angol nyelvűek.

A Magyar Turisztikai Ügynökség térképe
Enyugat.hu

Tehát egy határon átnyúló turisztikai régióban a Magyar Turisztikai Ügynökség úgy látta jónak, hogy 2022-ben meg sem említik, mi van a határ másik oldalán, a magyar oldalon lévő dolgokról pedig egy szót sem írnak németül, pedig köztudott, hogy rengeteg osztrák turista jön erre, akár körbekerekezve a Fertő tavat.

És akkor a térképre ráírják, hogy HATÁRTALAN KULTÚRA . Az.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek