Egész korrekt lett a felújított Fő utca Fertőbozon

Mintegy 200 millió forintos beruházás keretén belül újult meg Fertőbozon a Fő utca, azaz a 8518-as út belterületi szakasza. a Kisalföld napilapnak Kurucz Gyula, Fertőboz polgárestere még júliusban azt mondta, 1992-ben volt utoljára komolyabb útfelújítás a településen, ezért is vált indokolttá a rekonstrukció. Az aszfaltozás mellett a víznyelő-csatornarendszert is kicserélték, illetve Kisboz felé is egy darabig újraaszfaltozták az utat.

Keszei László

Az út mára elkészült, az útburkolati jelek is a helyükre kerültek. Néhány embernek furcsa lehet, hogy kerékpáros nyomok is kerültek az útra. Ennek igazából az az oka, hogy a gyalog- és kerékpárúton a legnagyobb megengedett sebesség 20 kilométer per óra, illetve ott ki-be parkoló autók, gyalogosok, egyéb nehezítő körülmények akadályozhatják a kerékpározást. Az útra festett kerékpáros nyomnak köszönhetően viszont aki nagyobb sebességgel akar haladni a kiváló minőségű aszfalton, az ezt is megteheti.

Keszei László

Barcza Attila, Sopron és környéke fideszes országgyűlési képviselője még júliusban a következőket írta közösségi oldalán:
A fejlesztés a turizmus tekintetében is fontos, hiszen ennek köszönhetően komfortosabban, biztonságosabban és gyorsabban közelíthetők meg a környék páratlan látnivalói. Célunk a teljes Fertő parti út felújítása. (...)

Felújított Fő utca Fertőbozon
A fotóra kattintva galéria nyílik.
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek