Pozitív értéket mutatott a szonda Sopronban, az Uszoda utcában

A segédmotor-kerékpárral közlekedő férfi ellen büntetőeljárás indult.

Sopronban, az Uszoda utcában állítottak meg a járőrök augusztus 10-én 20 óra körül egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit. Az ellenőrzés során a 44 éves tarpai lakossal szemben a járőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrkapitányságra előállították. A vezetői engedélyét is elvették.

A sofőrrel szemben a Soproni Rendőrkapitányság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt büntetőeljárást indított.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét:

- Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.

- Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.

- Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.

- Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek