Új utasperonok épülnek a fertőszentmiklósi vasútállomáson

Két új utasperon épül a fertőszentmiklósi vasútállomáson, az elsőt augusztus 4-én ideglenesen forgalomba is helyezték. A beruházás keretében akadálymenesített peronok készülnek.

Két új peron épül a fertőszentmiklósi vasútállomáson, az egyiket ideglenesen forgalomba helyezték, így az utasforgalom a felújítás további kivitelezési időszaka alatt is végig biztonságosan fenntartható.

A fertőszentmiklósi állomás kényelmesebb és biztoságosabb lesz.
GySEV

A munkaterületet a GYSEV által megbízott kivitelező 2022 tavaszán vette át, a tervek szerint a peronépítési munkálatokat idén szeptember 20-ig kell befejezni. Ekkor kezdődhet meg a műszaki átadás–átvételi eljárás, majd a használatbavételi engedély megszerzése.

Az építési munkákat előre eltervezett fázisokban végzik el a szakemberek annak érdekében, hogy az utasforgalom a kivitelezési időszak alatt végig biztonságosan fenntartható legyen. Augusztus elejére az egyik peron készültségi foka alapján képessé vált az utasforgalom lebonyolítására. Ezért az új peront ideiglenesen forgalomba helyezték, a kivitelező pedig megkezdhette a második peron építését.

A két új, kiszélesített és akadálymentesített, modern utasperont várhatóan szeptember végétől használhatják az utasok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek