Ez a hétvége tele lesz programokkal

Határon innen és túl is sok rendezvényre látogathatunk el ezen a hétvégén, ünnepi eseményektől kezdve búcsún át jelmezes felvonulásig minden lesz.

Megemlékezés a Páneurópai Piknik 33. évfordulója alkalmából

Augusztus 19-én, 18 órakor lesz ünnepi megemlékezés a Páneurópai Piknik és határáttörés 33. évfordulója alkalmából. A Páneurópai Piknik Emlékparkban beszédet mond Dr. Farkas Ciprián Sopron MJV polgármestere, Michael Winzer a Konrad Adenauer Stiftung magyarországi képviselet-vezetője, valamint Knut Abraham, Németország parlamentjének képviselője. Közreműködik a Brass Brothers Rézfúvós Együttes, a rendezvény végén pedig helyi ízek és borok kóstolója is lesz.

Retró utcabál Sopronban

Augusztus 19-én, pénteken Retró utcabál lesz Sopronban, az Erzsébet-kertben. Vendégek: Szupper Fanni, Walter Attila, Szenior örömtánc. A házigazda pedig a Showtime Bulizenekar. Start: 19 órakor.
Esemény: https://www.facebook.com/events/1247534689380234/

Pro Kultúra

Vonósnégyesek Eszterházán

A Keller Quartet Haydn-Dvořák estje most pénteken, 19 és 21 óra között az Esterházy-kastélyban.

Szent István-napi ünnepség Sopronban

Augusztus 20-án az államalapítást és az államalapító Szent István királyunkat ünnepeljük. Az ünnepi program a Szent István-templomban 9 órakor szentmisével kezdődik, celebrálja Dr. Korzenszky Richárd OSB., nyugalmazott tihanyi perjel. A szentmisét követően városi megemlékezés, az új bor és kenyér megáldása, koszorúzás. Ünnepi beszédet mond Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal főispánja.

Brennbergi búcsú - Brennberger Kirchtag

Augusztus 20-án Brennbergi Búcsú, azaz Brennberger Kirchtag is lesz. Fellép többek között a Wandorfer Hagyományőrző Egyesület, a Borvirág fúvósparti, a Lustige Familie, valamint a Fekete dió, de lesz búcsúfa állítás és koszorútánc is.

Fürdőzés élő zene mellett

Augusztus 20-án 17 és 21 óra között a "La Bamba-Konzert" szórakoztatja a közönséget a felsőpulyai uszodában.

Soproni Piknik a Várkerületen és a Fő téren

2022. augusztus 20-án és 21-én filmvetítésekkel, finom borokkal és helyi fellépőkkel vár mindenkit a Soproni Piknik a Várkerületen és a Fő téren.
Program szombaton: Várkerület/Mária-szobor/fröccsterasz: 15:00 MIGOVICS ZOLTÁN, 17:00 WASABI CASE, 19:00 BETTI MONDTA, 21:00 BLUES HANGERS. Fő tér/filmterasz: 15:00 ÉNEKELJ! 2. (6), 17:00 A MINISZTER FÉLRELÉP (12), 19:00 CSINIBABA (12), 21:00 ISTVÁN, A KIRÁLY (12).
Program vasárnap: Várkerület/Mária-szobor/fröccsterasz: 14:00 BORVIRÁG ZENEKAR, 15:00 HELGA JAZZ TRIÓ, 17:00 PRAKKER, 19:00 QUARTETTO ZENEKAR. Fő tér/filmterasz: 15:00 MINYONOK (6), 16:45 NAGYPAPA HADMŰVELET (12), 18:30 YESTERDAY (12), 20:30 PESTI BALHÉ (16).
Esemény: https://www.facebook.com/events/746406536471756

Pro Kultúra

Történelmi jelmezes felvonulás és kézműves piac Feketevárosban

Augusztus 20-án újra életre kel a 16. század Feketevárosban (Purbach). A török ​​kapuk mögött kézműves alkotások születnek úgy, mint akkoriban, és a helyiek történelmi köntösben kínálják az ételeket és italokat. Lesz íjászat, gyógynövénypiac, a Feketevárosi Művészeti Csoport kiállítása, festészet, szobrászat vagy fotóművészet...

Gasztropiknik Sopronkövesden

A sopronkövesdi Homoklukban augusztus 20-án 15 órakor nyitják meg a Gasztropiknik elnevezésű rendezvényt. Bemutatót tart többek között a Lövői Kangoo Jumps, lesz sütiviadal, a Kalimpa Zenekar műsort ad, fellép Bujtás Ervin és Háklár Dóri, koncerteznek a Lázár tesók. Zöld viseletben 19.20 órakor startolnak a Zöldfutás résztvevői, a Széchenyi István Vadásztársaság jóvoltából utána mindenki jól lakhat a vaddisznó-babgulyásból. Az itt gyűjtött támogatások a Zöld Szív Bölcsődét segítik. Este a Sary Lilyum hastánc csoport tart bemutatót majd a Kék és Narancssárga Produkció ad elő Republik dalokat. A programok mellett folyamatosan látogathatók lesznek az őstermelők standjai, a sopronkövesdi információs pultnál pedig nemcsak a programokról és a településről lehet érdeklődni, hanem például biciklit is lehet majd bérelni.

Feuerwehrfest / Tűzoltónap Ruszton

A városi tűzoltóság augusztus 20-án és 21-én tartja hagyományos tűzoltónapját. Az érdeklődők 16 órától tűzoltóbemutatót tekinthetnek meg, de lesz lehetőség utazni is tűzoltóautóval, gyerekeknek pedig légvár áll rendelkezésre. 20 órától az élő zenét a "Pizza Provinziale" szolgáltatja. Vasárnap 10:30-tól ökumenikus istentisztelet veszi kezdetét a rendezvénytéren, majd Frühschoppen és tombolasorsolás, a zenét a Musikverein Rust biztosítja.

Búcsúi programok Nagycenken

Augusztus 20. szombat: 9.30: Ünnepi búcsúi szentmise a Szent István Római Katolikus templomban.
Búcsúi programok a Kisállén 14.00-19.00: 14.00-tól kirakodóvásár, arcfestés, csillámtetoválás, ugrálóvár, lufibohóc és tűzoltóautó várja a gyerekeket. 15.00 Gyermekműsor: Holle Anyó Színház - a Győri Nemzeti Színház művészeinek előadása (Egér a Marson). 16.00 Nyugati Vármegye Vitézlő Rendje - végvári portya: magyar-török ütközet, csatajelenet lovas és gyalogos hagyományőrzökkel. 17.00 Állatságok állatos bemutató - Interaktív ismeretterjesztő előadás. 18.00 Restart zenekar koncertje - A koncerten többek között olyan közismert előadók dalai hangzanak el, mint az Abba, Boney M, Neoton, Zoltán Erika stb. A helyszínen büfé üzemel. 21.00 Búcsúi bál a tornacsarnokban Nagycenk Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete szervezésében. A bál ideje alatt büfé üzemel!
Esemény: https://www.facebook.com/events/841743726804550

Stadtfest / Városnap Nagymartonban

Augusztus 20-án, A zene napján 15 órától kezdődik a zenés program Nagymarton (Mattersburg) belvárosában. 20 órától a "Die Experten" szolgáltatják a talpalávalót. Augusztus 21-én 9:45-től Istentisztelet, majd Frühschoppen a Stadtkapelle Mattersburg közreműködésével.

Emlékek Éjszakája Club Edition a Central Palace-ban

Augusztus 20-án Sopronban is felcsendülnek a kedvenc dalaink a 90-es és 2000-es évekből. Fellép Náksi és Peat JR., a rezidens Tones.
Esemény: https://www.facebook.com/events/378647561084581/

Tambura a tábortűznél - Tamburica uz oganj

A rendezvénysorozat következő állomása pénteken, augusztus 19-én lesz Alsópulyán (Unterpullendorf), a helyszín: Heuriger Krismanich Matija. Fellép: a Lole tamburazenekar. Kezdés 20 órakor. Szintén Alsópulyán, de már szombaton, augusztus 20-án búcsú, azaz kiritof is lesz a Hajdenjaki folklóregyüttes szervezésében. A helyszín itt is a Heuriger Krismanich Matija (Hauptstraße 52), kezdés 20 órakor. Fellép a Koprive tamburazenekar.
Esemény: https://www.facebook.com/events/1019605325378127

Hajdenjaki
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek