Egy biztos: idén nem lesz nyolcvanezres nyugdíjprémium

Az infláció ezt is megnyesi, jövőre pedig egyáltalán nem lesz a kilátások szerint.

Mint ismert, a magyarországi nyugdíjasok tavaly megkapták a beígért, példátlanul magas juttatást, hiszen 2021 októberében egységesen 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kaptak az idősek.

Bár a nyugdíjtörvény miatt 435 ezer ember ennél kevesebbet kapott volna, de a „gazdaság teljesítményének köszönhetően” a kormány mindenkinek ki tudta fizetni a teljes összeget.

Idén viszont már más a helyzet: igen valószínű, hogy az idei nyugdíjprémium a reméltnél sokkal csekélyebb lesz, jövőre pedig valószínűsíthetően semmi sem juthat az időseknek. A 2023-as növekedést ugyanis az Erste 1,5 százalékra, a K&H pedig mindössze 1 százalékra teszi – áll a Blikk cikkében.

A kormány azonban – a tavalyihoz hasonlóan – még alaposan belenyúlhat az egészbe. A nyugdíjasok öröme ellenben nem lehet felhőtlen, és azt is meg kell jegyezni, hogy a prémium egyáltalán nem érinti a későbbi nyugdíjemeléseket. Mindenesetre az már most látszik: az infláció alaposan megnyirbálja a juttatást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek