Csúnya idő közelit a Dunántúl felé, piros riasztást is kiadhatnak

Már délután megérkezhet a hidegfront.

Pénteken egy hidegfront közelíti meg térségünket, amelynek előoldalán a délután folyamán - jelentős bizonytalanság mellett - szórványosan már megjelenhetnek heves zivatarcellák, főként a Dunántúlon – írja előrejelzésében a meteorológiai szolgálat.

A zivatarokhoz lokálisan károkozó szélroham (90-120 km/h, egy-egy helyen ettől erősebb lökés sem kizárt), illetve jégeső (ált. 2-4 cm, néhol akár > 4 cm jégátmérő), esetleg felhőszakadás (>20-25 mm) is társulhat.

Jelenleg a Dunántúlra másodfokú (narancssárga) figyelmeztetés van érvényben.

Az időkép Twitter-bejegyzése szerint a hidegfront már az Adriai-tengernél tart délután megérkezik az ország nyugati felére, olyannyira, hogy akár piros riasztást is kiadhatnak.

Közben a Dél-Alföldre a hőség miatt a legmagasabb, piros figyelmeztetést adta ki az OMSZ.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek