Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így áll az Erdő Háza Ökoturisztikai Központ építése

Az eredeti tervek szerint idén június végéig kellett volna befejezni az építkezést, viszont eddig egy kapavágás sem történt. Most viszont változott valami, sajtóhírek szerint ugyanis hamarosan kezdődhet a kivitelezés.
Hirdetés
Hirdetés

2018 elején jelent meg a helyi sajtóban, hogy több, mint 460 millió forint értékben fejlesztik a turisztikai hálózatokat Sopron térségében, így a Soproni-hegységben is. A helyszínek egyikeként a Muck lett megjelölve, ahol a tervek szerint Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és vadaspark valósulna meg.

A két és fél évvel ezelőtti cikkek szerint a beruházás 2018 nyarán indult volna el, a Muck mellett egy másik helyszínen is, ahol Lombkorona Tanösvényt terveztek megvalósítani. Most 2020 nyara van, a fent említett beruházásoknak pedig se híre, se hamva. Bár a támogatásról tájékoztató táblák voltak a helyszínen, mára azok is eltűntek, pedig az „Alpokaljai kalandozás a Sopron-Fertő térségében” című projekt befejezésének határideje 2020. június 30. volt.

Erdő Háza látványterv
Rabi Géza építész

A Sopronmédia friss cikke szerint viszont a projekt korántsem úszott el. Bár arról nem tájékoztatnak, hogy az eredeti határidőt miért nem lehetett tartani, a hírek szerint az építkezés hamarosan tényleg elkezdődhet.

Erdő Háza látványterv
Rabi Géza építész

Az „Alpokaljai kalandozás a Sopron-Fertő térségében” címmel útjára indított turisztikai fejlesztésre, Magyarország Kormányának jóváhagyásával, a Bejárható Magyarország Program keretében 461 727 120 Ft támogatást nyert el a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.

A Muck állapota jelenleg
Keszei László

Az Erdő Háza Ökoturisztikai Központ többek között a Soproni Parkerdő élővilágát mutatja be, de az évtizedekig itt működő határőrség története is teret kap majd. Létrejön egy információs pont, jegyiroda, vendéglátóhely, az épület közvetlen szomszédságában pedig egy vadaspark is, melyet fahídon lehet majd megközelíteni.

Keszei László

Arról viszont nem tudni, hogy az egykori Muck-messzelátó, illetve az évekkel ezelőtt bezárt Moha Étterem, avagy egykori BM-Pihenőház is a projekt része lenne, vagy a lassú pusztulás vár rájuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés