Még a rendőri intézkedés során is ütött

Barátságból lett csúnya, nagy összeveszés.

A vádirat szerint a 28 éves terhelt és a 26 éves sértett barátok voltak. 2020 májusában közösen nagy mennyiségű nyugtató hatású gyógyszert vettek be a sértett által használt albérletben. A vádlott le is feküdt pihenni, azonban a sértett nem hagyta békén, piszkálta, beszólt neki, ezért a terhelt kétszer, ököllel megütötte és meg is akarta rúgni, de ebben a szintén a lakásban tartózkodó ismerőseik megakadályozták - áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A sértett el is rohant a lakásból és őt követte a többi ott tartózkodó is, csak a terhelt maradt ott egyedül, aki idegességében törni-zúzni kezdett. Összetörte a szobaajtók üvegeit, a konyhabútort, a szekrényt, a kanapét és a TV-t is. A rongálással összesen 114 ezer forint kárt okozott.

A sértett időközben kihívta a rendőröket, akik az utcán, egymástól távol hallgatták meg a sértettet és a vádlottat is. A férfi még ekkor is provokálta a terheltet, aki hirtelen elfutott a rendőrök mellett, egyszer ököllel arcon ütötte a sértettet, majd megpróbált elmenekülni, de a rendőrök utolérték.

A bántalmazás következtében a sértett arccsontja eltört.

A Győri Járási Ügyészség a többszörös visszaeső, más ügyben letartóztatásban lévő terhelttel szemben súlyos testi sértés és rongálás miatt emelt vádat. A halmazati szabályok alapján vele szemben hat év szabadságvesztés is kiszabható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek