Októberben vége lehet az árstopoknak Magyarországon

Az a kérdés, milyen ütemben és hogyan.

Az ársapkák betöltötték a szerepüket, hosszú távon nem fenntarthatóak. A rezsicsökkentés módosításához hasonlóan, az egyes termékek esetén bevezetett hatósági árral kapcsolatban is lépnie kell a kormánynak. Már csak az a kérdés, milyen ütemben tudják ezt megvalósítani.

Az ársapkákat azért léptették életbe, mert ársokk érte a gazdaságot, ez azonban a háborúval egyre nagyobb lett. Az intézkedés jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet, de ha állandóvá válik, akkor nem fenntarthatók már - mondta el Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az Inforádióban .

Személy szerint azt gondolja, hogy jó eszközök, megfelelő eszközök,de csak átmenetileg, betöltötték a szerepüket és a fenntarthatóságuk egyre nehezebbé válik.

Az infláció és a fenntarthatóság oldaláról kell mérlegelni az intézkedések fenntarthatóságát, illetve azt is figyelni kell, hogy a megfelelő mennyiségű import is beérkezzen az országba - mondta a tárcavezető az ársapkákkal és konkrétan az üzemanyagárak maximalizálásával kapcsolatban.

A február 1-től bevezetett élelmiszerárstop október 1-jén érhet véget. Az árszabályozás a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, csirkemell, csirke far-hát árait is korlátozta, valamint a benzinét, de már csak a lakossági fogyasztók felé.

Kifejtette azt is, hogy az infláció még nem tetőzött, még nem látják ennek a növekedésnek a végét, ezért lépni kell. Ahogy a rezsicsökkentés módosítása, és a benzinárszabályozás esetében óvatosan jártak el, úgy várhatóan az élelmiszerárak esetében is ezt az elvet követik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek