Rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedést a soproni iskoláknál

Ahogy ilyenkor már évek óta...

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei a helybéli polgárőrökkel együttműködve ügyelnek szeptember elején a közlekedési szabályok betartására a forgalmasabb helyeken fekvő óvodáknál és iskoláknál.

Szeptember elseje hagyományosan az iskolakezdés napja, ekkor mindig megnövekedik a forgalom az oktatási intézmények környékén. A tanévkezdésnél az iskoláskorú gyermekek veszélyeztetettsége közlekedési szempontból magasabb az átlagnál. Nemcsak a megnövekedett forgalom, hanem a diákok nyári vakáció alatt fellazult a koncentrációja miatt is - közölte a Soproni Rendőrkapitányság.

A Hunyadi-iskolánál is rendőr segítette a közlekedést a tanév első napján.
Soproni Rendőrkapitányság

Mindenképpen jól jön ilyenkor egy higgadt segítő, aki ügyel arra, hogy mindenki szabályosan közlekedjen. A legfőbb cél, hogy egyetlen gyermekbaleset se történjen, ennek érdekében szeptemberben jelenlétükkel is biztosítják a rendőrök és a polgárőrök a szabálykövető közlekedést.

A szakemberek tanácsai viszont nemcsak az iskolakezdés időszakára szólnak:

- Mutassanak példát gyermekeiknek a szabályos közlekedéssel.

- Induljanak el időben, fokozott türelemmel, figyelemmel vezessenek.

- Ne közvetlenül az iskola előtt tegyék ki a gyerekeket az autóból ez balesetveszélyes és egyben közlekedési fennakadást is okoz.

- Az egyedül közlekedő gyermekekkel előzetesen beszéljék meg az útvonalat és hívják fel figyelmüket a biztonságos közlekedés szabályaira.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek