Tovább csökkent a munkanélküliség Burgenlandban

Augusztusban is folytatódott a munkanélküliség csökkenése Burgenlandban.

Az AMS Burgenland legfrissebb adatai szerint 6871 embert tartottak számon álláskeresőként az előző hónapban, ez az előző év hasonló időszakához képest 10,5%-os csökkenést jelent. A munkanélküliségi ráta egyébként 5,7%-on állt a tartományban augusztusban.

A 6871 munkanélküli mellett 1476-an vettek részt épp valamilyen képzésen, beiskolázáson. Ez is jelentősen alacsonyabb szám az előző év augusztusához képest, akkor 12,8%-kal voltak többen.

A legjelentősebb csökkenés egyébként a régebb óta munkanélkülieknél (-28%), nőknél (-13%) és 50 felettieknél (-13%) mutatkozott. A csökkenő munkanélküliség a tartomány összes járását érintette, közülük pedig a Felsőpulyai járás kiemelkedő.

A fiatal munkakeresők száma viszont egész Burgenlandban nőtt. Augusztusban kismértékben csökkent viszont a gyakornoki állást keresők száma, ugyanakkor a betöltetlen tanulóhelyek száma meredeken emelkedett. A burgenlandi alkalmazottak összlétszáma kismértékben nőtt, és 114 000 fő volt. Országosan 13 százalékkal csökkent augusztusban a munkanélküliség.

( ORF Burgenland )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek