Sopron elvi hozzájárulását adta a víziközmű-szolgáltatás átadásához az államnak

Rendkívüli közgyűlést tartott ma Sopron képviselő-testülete, a meghívó szerint zárt ülésen tárgyalták volna az egyetlen napirendet, a víziközmű-szolgáltatás állam általi átvételéről című előterjesztést. Végül az ülés nyílt volt és a döntés is megszületett.

Elvi hozzájárulását adta Sopron képviselő-testülete a víziközművagyon állami tulajdonba kerüléséhez. A határozatban ugyanakkor szerepel egy kitétel: a beleegyezés megfelelő jogi szabályozás mellett történjen.

- Rá is kérdeztem, ez azt jelenti-e, hogy csak megfelelő jogi garanciák mellett adja-e át az államnak Sopron a víziközmű vagyont. A válasz az volt, hogy igen - mondta el Németh Imre képviselő (MSZP) az ülést követően.

A rendkívüli ülésen az is kiderült - tudtuk meg Németh Imrétől -, hogy egyelőre nem is tudni pontosan, mit akar átvenni az állam. Csak a víziközmű-vagyont, vagy mindent, a Soproni Vízmű Zrt-t is, a fürdőkkel együtt. Azt sem lesz könnyű megállapítani - most legalábbis nem tudni -, hogy milyen értéket képvisel mindez. Nyilván óriásit. Ráadásul a Soproni Vízmű Zrt-nek nemcsak Sopron, hanem ötven települési önkormányzat a tulajdonosa különböző mértékben, s a testületeknek mindenhol dönteniük kell az átadásról. Sopron megtette és arra kérte a többi önkormányzatot is, hogy hasonlóan döntsön.

A szavazásnál a Fidesz-KDNP képviselő igennel, az ellenzék nemmel szavazott, Mayer Nándorné függetlenként tartózkodott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek