Zenei időutazás a burgenlandi magyarokkal

A tavaly novemberi ősbemutató után a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) ismét előadta a „Musikalische Zeitreise – Zenei időutazás” című összművészeti színpadi művét szeptember 3-án, a KUGA kulturális központban, Szabadbárándon (Großwarasdorf).

A „100 éves Burgenland” jubileumi emlékévre készült előadás a burgenlandi magyarság történetét mutatja be. A nagyszabású projektben a honfoglalástól kezdve Burgenland létrejöttén keresztül a Felsőőri heti piacnapokig ismerhetjük meg a burgenlandi magyarok történetét és életét. Az előadás videóbejátszások segítségével kíséri végig a nézőt a történelem különböző korszakain, legyen szó az első vagy a második világháborúról, vagy a 60’-as évekről.

Burgenlandi Magyar Kultúregyesület

Az időutazást a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület csoportjai, a Csörge és a Szélforgók Népzenei Együttesek, a Virgonc Gyermeknéptánccsoport, az Énekkör és az Őrségi Fantázia Zenei Együttes teszik lehetővé, valamint az Alsóőri Kétnyelvű Színjátszóegyesület és Kultúrkör tagjai repítik vissza az időben a nézőket.

Burgenlandi Magyar Kultúregyesület

Az előadás zenéjét prof. Franz Zebinger zeneszerző komponálta, a videókat Medgyessy Tamás filmes készítette, a darab forgatókönyvét Seper Marianne és Zsótér Iris írták. A színdarab rendezője Vass Jennifer. Néhány jelenetben a horvát és roma népcsoport tagjai is közreműködtek. Az előadáson részt vett Kántor Christian, a Közép-burgenlandi Magyar Kultúregyesület elnöke, Hollós József, az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetségének elnöke valamint Stanko Horvath, a HKD és a Horvát Népcsoporttanács elnöke.

Burgenlandi Magyar Kultúregyesület
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés
Tovább az oldalra