Ittasan, bódultan száguldozott Győrben és halálra gázolta a kerékpárost

Lakott területen belül a férfi 116-126 km/h sebességgel vezette járművét.

A 19 éves férfi 2021 nyarán szórakozni jött Győrbe két társával együtt úgy, hogy ezt megelőzően szeszes italt és kábítószert is fogyasztott. A hajnali órákban érkeztek Győrbe, ahol már lakott területen belül a férfi 116-126 km/h sebességgel vezette járművét.

Ezzel a sebességgel közelített meg egy zebrát, ahol az 56 éves sértett – közlekedési szabályt szegve - a kerékpárján ülve akart az úttesten átkelni. A vádlott járműve elejével elütötte a sértettet. Az ütközés következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

A jármű sebességére jellemző, hogy az elütés helyétől kb. 175 méterre állt meg hosszas sodródás után.

A vizsgálatok a terhelt vérében alkoholt és metamfetamint mutattak ki - közöte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A vádlott ellen halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emeltek vádat. Vele szemben nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek