Fénymásolt cetlin reklámozza a Magyar Posta az állampapírokat

Bármennyire hiteltelennek tűnik, ennek a reklámnak is megvan a célközönsége.

Elsőre alig hittem a szememnek, amikor a postaládában ezt a két, összetűzött cetlit találtam.

Állampapírok a postán-szórólap
Mészáros D. Zsolt

Hiszen ilyen igénytelen munkát még a három utcával arrébb lakó "fémkereskedő" sem enged ki a kezéből, aki az ingyen összegyűjtött hulladék fémet elviszi a MÉH-telepre némi haszon reményében.

Ezen a két cetlin azért mégiscsak a magyar állam által kibocsátott állampapírokat reklámozzák. Vagyis azt, hogy pénzt kérnek kölcsön tőled, amit a futamidő alatt forgatnak, majd a végén némi kamattal együtt visszafizetnek.

Gyanítom, hogy sok ilyen szórólap végzi a kukákban a többi kéretlen levélszeméttel együtt. Se azért okosan ki van ez találva. Nézzük meg közelebbről.

Állampapírok a postán-szórólap
Mészáros D. Zsolt

Az első oldalon az alapinfók, a lényeg. Hogy a postán is lehet állampapírt venni, ami azt jelenti, nem kell bankba menni. Vannak szép százalékok, de a közepén van a lényeg, mindehhez ingyenes számlavezetést kínálnak. És, hát ki ne szeretne valamit, ami ingyen van?

A másik, odatűzött cetlin néhány példa, és egészen jól mutat, hogy ha beteszünk egymilliót, akkor fél év múlva 20 ezer forinttal többe kapunk vissza, például. Egy év után meg 50 ezerrel.

Ezek az érthető, plasztikus számok, mindenki tudja mit ér 20 vagy 50 ezer forint.

Állampapírok a postán-szórólap
Mészáros D. Zsolt

A lényeg azonban itt sem ez. Nyomdai úton előállított állampapírt ígérnek, Ami megfogható, megszagolható, betehető a fiókba azzal a jól eső tudattal, hogy közben dolgozik a pénzünk, és nekünk semmit sem kell csinálni érte.

Nem kell bankba menni, ügyfélszolgáton várni, banki alkalmazottal beszélni érthetetlen nyelven. Minden itt van előttünk, a postán, ahová amúgy is járunk.

És innentől kezdve világos, hogy ki a célközönség. Azok, akik nem vagy nem nagyon használnak internetet, postára járnak, van némi kis megtakarításuk, amiből szeretnének többet csinálni, főleg az unokák kedvéért.

Igen a kisnyugdíjasokról van szó, ez a reklám őket veszi célba. És az összetűzött cetlinek is üzenete van, mintha egy bensőséges infó lenne, és aki kapja, beletartozna valamilyen szűk közösségbe. Félreértés ne essék, semmi baj a nyugdíjasokkal, és ezzel az ajánlattal sem, hiszen ez mégiscsak egy biztonságos üzlet, nincs benne kockázat.

Olcsó is, a modern fénymásolók a helyi hivatalokban gyorsan kinyomják, igaz, van vele némi ollózásos, hajtogatásos, tűzőgépes munka, de azt a holtidőkben meg lehet csinálni. Ráadásul a posta ingyen terjeszti, ha már úgyis kimegy a postás egy címre, akkor oda be is tudja dobni.

Silány fércmunkának tűnik, de ha úgy tetszik, telitalálatos marketinghúzás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek