Fegyverrel akarta kivenni a szabadságát a győri férfi

A 45 éves alkalmazott ideges lett, mert nem kapta meg egyből a kért szabadságát, másnap lőfegyverrel ment dolgozni, és a főnökét fenyegette.

A vádirati tényállás szerint a 45 éves férfi négy éve dolgozott győri munkahelyén, ahol többször volt már problémája a szabadság kiadásával. 2022 márciusában is jelezte a főnökének, hogy áprilisban egy hét szabadságra szeretne menni. Közvetlen munkahelyi vezetője jelezte, hogy később visszatérnek a kérdésre, mert más is kért szabadságot, meg kell szervezni a munkát.

Az elkövető másnap késve jelent meg a munkahelyén, és az irodában lévő munkatársa előtt elővette a ruházatában magával vitt, engedély nélkül tartott forgótáras pisztolyt, és azt mondta, azzal fogja lelőni a főnökét. Végül a kollegája rábeszélésére átadta a pisztolyt és távozott az irodából.

Az eljárás során lefoglalt pisztolyról az igazságügyi fegyverszekértő megállapította, hogy működőképes lőfegyvernek tekintendő, tartásához engedély szükséges.

A férfinak még aznap megszűnt a munkaviszonya.

A Győri Járási Ügyészség a terhelt ellen lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat, mely cselekményért nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

(Nyitóképünk illusztráció!)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek