Lázár János megszüntette a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-t

És még négy nagy állami céget. Már meg is jelent a határozat a Magyar Közlönyben.

Öt állami cég szűnik meg egy hétfő este a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint. Mind az öt cég a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozó gazdasági társaság - írja a hvg.hu .

Öt állami cég szűnik meg egy hétfő este a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint. Mind az öt cég a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozó gazdasági társaság. A határozat szerint megszűnik a NIF Nemzetközi Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (útépítések kivitelezője), a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (stadionok beruházásaival foglalkozó cég), a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. (ez a cég stadionokat, a portlétesítményeket működtet), a NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. (ivóvízzel, szennyvízzel kapcsolatos beruházásokért felel), valamint a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (ezt a céget turisztikai fejlesztésekre hozták létre korában).

A cég igazgatója is plakátra került a beruházás ellen tiltakozó tüntetésen. Januártól cég már nem lesz...
Töreki Tibor

A friss rendelet szerint a cégek 2023. január elsejével szűnnek meg, Lázár János minisztériumának pedig át kell venniük feladatköreiket.

Vagyis nem a feladatot törölték, csak a cég szűnik meg, a többi pedig majd Lázár minisztériumán múlik...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet