Készüljön, októbertől még drágább lesz a kenyér

A liszt ára miatt további emelkedés várható a Pékszövetség szerint.

A Magyar Pékszövetség elnöke, Septe József a szerda esti RTL Híradónak beszélt arról, hogy a magyar kenyérárak jóval alacsonyabbak voltak egy éve, mint a környező országokban, és szerinte még ezzel a drágulási ütemmel sem zárkóztak fel a német vagy az osztrák szintre.

Mint mondta, azért ennyi a kenyér ára, mert az elmúlt egy évben minden drágult, a liszt ára például a korábbi háromszorosára. Septe József szerint emellett a bérek, a logisztikai és az energiaköltségek is nagy mértékben emelkedtek.

A szövetségi elnök azt is mondta a csatornának, hogy információik szerint a lisztárak emelkedése még nem állt meg, és októberben újabb emelést terveznek a malomipari vállalatok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek