Tilos enni az extrudált kenyérből, mérgező lehet – visszahívták FRISSÍTVE

Ismét az Abonett, gluténmentes extrudált kenyér zöldségekkel elnevezésű termékével volt baj.

A megengedettnél magasabb aflatoxintartalom miatt visszahívja a boltokból a gyártó az Abonett gluténmentes extrudált kenyér, zöldségekkel 100 g-os termékét.

A visszahívás a 24.10.2023 minőségmegőrzési idejű, 5997148703625 EAN-kódú, KT01001 cikkszámú termékekre vonatkozik.

A cég arra kéri a vásárlókat, hogy küldjék vissza nekik a fenti azonosító adatokkal rendelkező termékeket a 2740 Abony, Füzesér dűlő 16. postacímre. A cég állni fogja a postaköltséget és kompenzációt ígér.

Mérgező kenyér
nébih

Az Abonett Kft.-nek július végén már vissza kellett hívnia ugyanezt a terméket. Akkor a 2023. augusztus 20-i minőségmegőrzési idejű tételekkel volt probléma.

A Nébih honlapján található információk szerint az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek - írja a femina.hu .

FRISSÍTÉS: cikkünket az Abonett válaszával kiegészítjük.

A felelősségtudatos működés az első az Abonettnél

A fogyasztók egészsége mindennél fontosabb az extrudált termékeket gyártó Abonett Kft számára. A több mint 35 éves múltra visszatekintő családi cég a vásárlói iránti maximális felelősségérzet miatt kiemelt figyelmet fordít a minőségi alapanyagok beszerzésére és ezek szakszerű feldolgozására

Az Abonett Kft. évtizedek óta foglalkozik extrudált kenyerek gyártásával. Célja, hogy kiemelkedő minőségű, adalékanyagmentes, magas tápértékű extrudált kenyereket kínáljon a fogyasztóknak, amelyek segítenek egészségük és mindennapi jóllétük megőrzésében.

Fogyasztóink biztonságának érdekében visszahívjuk az Abonett Gluténmentes Extrudált Kenyér, Zöldségekkel, 100 gr. azon: 24.10.2023 (termék hátoldalán található) termékünket határérték feletti aflatoxin-tartalom gyanúja miatt.

Az érintett csomagolásokban a kimutatott érték minimálisan ugyan, de meghaladhatja az előírtakat. Ezzel kapcsolatban fontos hangsúlyozni, hogy aflatoxinhoz köthető tünetek csak jelentősebb dózisban vagy hosszútávon, tartós fogyasztás esetén jelentenek veszélyt. Ezzel együtt az ellenőrzési eredmények miatt a cég azonnal intézkedett a termékek visszahívásáról.

Piacvezető, felelős élelmiszergyártóként az Abonett fokozottan ügyel a vásárlói biztonságára, tevékenységének alapértéke a megbízhatóság, és a felelősségtudatos működés. Ennek értelmében a visszárukért a kereskedőket és vásárlókat egyaránt kompenzálják. Minden további információ a www.abonett.hu oldalon található.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek