Pert nyert a rab, akit megvertek Sopronkőhidán

Egymillió forintos kártérítést és egy bocsánatkérő levelet kapott egy elítélt, miután hat éve őrei bántalmazták a sopronkőhidai börtönben.

Egymillió forintos kártérítést és egy bocsánatkérő levelet kapott egy elítélt, miután hat éve őrei bántalmazták a sopronkőhidai börtönben - számolt be róla az RTL Klub Híradója . A felvételt a Magyar Helsinki Bizottság hozta nyilvánosságra.

A férfi öngyilkosságot akart elkövetni a cellájában, de végül meggondolta magát és segítséget kért az őröktől. Ők odaléptek a zárkájához, kinyitották az ajtót és felszólították, hogy dobja el a kezében lévő pengét. Ezt megtette, ezután az őrök levitték a földre.

Iványi Borbála, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa a Híradónak azt mondta: eddig a pillanatig szerintük jogszerű volt az intézkedés, a rab testi épségét kellet megvédeni. Ezután azonban az őrök a földön húzták ki a rabot a cellájából, majd egy szobába vitték ahol megverték.

Iványi Borbála azt is elmondta, hogy ebben az ügyben a parancsnok tett feljelentést, miután látta a felvételeket. A büntető eljárás során azonban csak egy őrrel szemben emeltek vádat, akit 200 ezer forintos pénzbírságra ítéltek, de továbbra is dolgozhat a munkahelyén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek