Vasárnap KultPetőfi

Időutazás Sopronban, Petőfi tiszteletére.

Sopronban öt éve hagyomány, hogy a város védőszentjének ünnepén, Szent Mihály napja környékén saját múltját és kulturális értékeit ünnepli a város: csupa kultúrával. Szeptember 25-én a Petőfi 200 emlékév kapcsán azt élhetjük át újra, milyen volt Sopron annak idején. Petőfi 16-18 éves kora között élt Sopronban, amikor katonaéveit töltötte a városban. Közben diáktársakkal cimborált, rímeket faragott és Liszt Ferenc rajongója lett…

Ezen a vasárnap délutánon, 14-től 18 óráig a XIX. századi Sopron kultúrkincsei elevenednek meg a belváros utcáin: a hideg évszakban itt élő Széchenyi család, az akkor már csak néha hazalátogató Liszt Ferenc, a korabeli nyomdák, írók, fogadók élednek újjá, régi receptek, táncok, ruhák és soproni szokások válnak valósággá. No és persze Petőfi, akinek nevét viseli többek között a soproni teátrum.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek