Benyújtotta a kormány az antikorrupciós csomag második adagját

Ezt ígérték meg az Európai Bizottságnak.

Benyújtotta a kormány azokat a törvénymódosításokat, amelyeket az uniós pénzekért való megegyezésért cserébe megígért az Európai Bizottságnak – szúrta ki a 24.hu .

Az újabb módosításokat két dokumentumban gyűjtötték össze.

Az elsőben többek között az áll, hogy
 • Az információszabadságról szóló törvényen belül könnyebb könnyebb lesz a hozzáférés a közérdekű adatokhoz, nem számolnak fel munkaköltséget a kikéréskor. Megszűnik a 90 napos határidő is.
 • Létrejön egy Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság, ami a Területfejlesztési Minisztérium, vagyis Navracsics Tibor felügyelete alá tartozik majd. Itt ellenőrzik az uniós pénzek elköltését.
 • A vészhelyzet alatti rendeleti kormányzásnak lesznek végdátumai.
 • A második módosítás lényege, hogy

 • lesz egy független jogállású Integritás Hatóság ami ellenőrzi az uniós pénzekkel kapcsolatos közbeszerzéseket.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Kérjük válasszon:

  Hozzásszólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hírek