Viperával fenyegette és meg akarta kötözni a szomszédot

Az 51 éves férfi fekete ruhában, símaszkkal a fején, viperával támadt rá a szomszédra - meg akarta leckéztetni. Most vádat emelt ellene az ügyészség.

A vádirat szerint idén szeptemberben az 51 éves férfi egy Kapuvár melletti településen, fia házánál dolgozott. Ekkor hallotta, hogy a szomszéd is a házánál tevékenykedik. A vádlott – alaptalanul – azt gondolta, hogy a szomszéd korábban bűncselekményt követett el a fia sérelmére, ezért elhatározta, hogy megleckézteti az 54 éves férfit. Fekete ruhába öltözött, símaszkot húzott a fejére, övébe több kést tűzött, kötelet és egy teleszkópos botot, viperát vett magához, és így mászott be a szomszéd házba.

A mászás zajára a sértett bement a szobába, ahol a vádlott felszólította a férfit, hogy térdeljen le, és tegye hátra a kezeit. Mikor ennek a férfi eleget tett, a terhelt a nála lévő kötéllel megpróbálta hátra kötözni a kezét. Ennek során azonban a sértett kirántotta kezét a kötélből és megfordulva letépte a símaszkot támadója arcáról, majd kimenekült az ingatlanból.

A vádlottat az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolva őt. A Csornai Járásbíróság a vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, és a büntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős. A bűncselekmény elkövetésétől a jogerős ítélet megszületéséig kevesebb, mint egy hét telt el - írta közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek