A szlovákiai határon is bevezeti az ellenőrzést Ausztria

Csehország tíz napra állítja vissza a határellenőrzést.

Ausztria csütörtökön nulla órától ellenőrzést vezet be Szlovákiával közös határán – közölte a bécsi belügyminisztérium szóvivője. A lépés azt követően történt, hogy Szlovákia másik nyugati szomszédja, Csehország úgy döntött: szerda éjféltől legalább tíz napra visszaállítja az ellenőrzést a Szlovákiával közös határának teljes hosszában az intenzívebbé vált illegális migráció miatt – írja az MTI.

Mint mondta, a legtöbb illegális migráns a magyar határon keresztül lép be Ausztriába. Az ország már a 2015-ös menekültválság idején bevezette a határellenőrzést a Szlovéniával és Magyarországgal közös határain, amit idén májusban ismét meghosszabbítottak november 11-ig.

Csehország azért vezette be (egyelőre tíz napra) a határellenőrzést, mert a főként Szíriából érkező illegális migráció 1200 százalékkal nőtt idén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek