Milliókat kerestek azzal, hogy engedély nélkül hoztak be akkumulátorokat Ausztriából

A szombathelyi és a sárvári bíróságon is van ilyen ügy.

A Sárvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben lévő, rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2018 nyarától, három éven keresztül engedély nélkül ólomakkumulátorokat hozott be Ausztriából – közölte lapunkkal a Vas Megyei Főügyészség.

A férfi összesen 10,29 tonna akkumulátort szállított engedély nélkül, és adott le különböző hulladékgyűjtő telepeken és több mint 1,6 millió forint bevételre tett szert.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltását és a bűncselekményből származó 1,6 millió forint vagyonelkobzását indítványozta.

Akkumulátoros ügye van a Szombathelyi Járási Ügyészségnek is, amely ugyanilyen bűntett miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben lévő, rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2018 decemberétől, három éven keresztül 6 tonna ólomakkumulátort hozott be tehergépjárművekkel és személyautókkal engedély nélkül, ugyancsak Ausztriából.

Az akkumulátorokat és különböző hulladékgyűjtő telepeken adta le, amiből több mint 1,1 millió forint bevételre tett szert.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a visszaeső vádlottal szemben elzárás kiszabását, és a bűncselekményből származó bevétel vagyonelkobzását indítványozta

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek