A szőlő rajt marad, a dió a fa alatt

Az élelmiszerárak növekedése mindannyiunk számára bosszantó lehet. Különösen akkor, ha laikus szemmel nézve semmi nem indokolja az árnövekedést. A zöldségek-gyümölcsök sem maradhatnak ki ebből természetesen. Ilyenkor különösen bosszantó látni, hogy valahol bizony nem szedik le ezeket.

Enyugat.hu

A Sopron melletti területeken sok helyen látni elhanyagolt szőlőültetvényeket, melyeket gyakran már évek óta nem művelnek. Ennek ellenére az ápolatlan szőlőtőkék teremnek, fürtjeiket viszont nem szedi le senki.

Enyugat.hu

Hasonló a helyzet a diófákkal is. Úton-útfélen találkozhat velük az ember, magánterületek mellett akár csak simán az út mentén is. Alattuk pedig tele minden a lehullott dióval, és mint kiderült, a dióburok fúrólégy idén nem is volt annyira tevékeny, ezért sokszor jó minőségű dió hever a földön. Akár az út közepén is, kilapítva...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek