Az Alzheimer Café jubileumi rendezvényét tartották Sopronban

A Soproni Rendőrkapitányság munkatársai a rendezvényen megjelent, nagyrészt nyugdíjas vendégeket fontos információkkal látták el a biztonságuk megőrzése érdekében.

Az új soproni Rendészeti Központban rendezték meg 2022. október 18-án a már hét éve működő Soproni Alzheimer Café Jubileumi összejövetelét. Az eseményen közel száz soproni lakos vett részt, akiknek Dr. Sütő Teréz elnök köszöntőjét követően Dr. Herczeg Zoltán rendőr alezredes kapitányságvezető, valamint Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, bűnmegelőzési szakember tartottak előadást. A Soproni Rendőrkapitányság vezetője interaktív tájékoztatójában válaszolt a feltett kérdésekre, amelyek a közbiztonságtól egészen a közlekedésig terjedtek. Kihangsúlyozta, hogy az emberek biztonsága egy közös szerepvállaláson múlik, amelyben a bűnüldözés és a bűnmegelőzés egyaránt fontos. Az eseményen a prevenciós munkatársnő felhívta a figyelmet az úgynevezett unokázós csalások főbb ismérveire, és megosztotta tanácsait arra vonatkozóan, hogyan lehet elkerülni azt, hogy ilyen csalók áldozatává váljanak.

A jubileumi összejövetelen a rendőrök az alábbi tanácsokkal látták el a megjelent vendégeket:

  • Amennyiben valaki a rokonának, unokájának adja ki magát és bármely ürüggyel sürgősen pénzt kér, szakítsa meg a vonalat!
  • Ha egy ismeretlen azzal hívja fel, hogy valamelyik hozzátartozója bajban van és ezért azonnali pénzügyi segítségre van szüksége, tegye le a telefont, és az ismert, elmentett számon hívja fel azt a rokont, akinek a nevében telefonáltak!
  • Minden gyanús hívás esetén hívja vissza azt a személyt, akinek a telefonáló kiadja magát, vagy akire hivatkozik!
  • Idegennek semmilyen körülmények között se adjon át pénzt!
  • Ne bízzon meg ismeretlenben, még akkor sem, ha kedvesnek és jó modorúnak tűnik!
  • Ügyeljen arra, hogy ha környezetében idegenek vannak, vagy gyanús személyeket észlel, ne beszéljen arról, hogy egyedül él!
  • Abban az esetben ha megtörtént a baj, minél előbb hívja a 112-es segélyhívószámot!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek