Kikapott a Soproni KC a Falcotol

A szombathelyiek edzőmeccs jelleggel diadalmaskodtak a soproniak felett.

Soproni KC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 63-81 (12-17, 13-21, 17-26, 21-17)

Bajnokság, 3. forduló

Sopron, NOVOMATIC Aréna

Jv.: Tőzsér Dénes Kelemen, Söjtöry Tamás, Major Ádám (Bognár Tibor)

Sopron: Joseph 20/6, Jones 9/3, Valerio-Bodon -, Barnett 11, Molnár -. Cserék: Supola 2, Shine 2, Durham 12, Takács -, Sitku 6, Csendes 1.

Falco: Pot 13, Kovács B. 3/3, Brown 9, Tiby 15/3, Keller Á. 3. Csere: Cowels 18/12, Verasztó -, Perl 6, Barac 11/3, Sövegjártó 3/3, Takács Z. -.

Pot nyitotta a kosarak sorát, a Sopron gyors öt ponttal válaszolt (5-2). Joseph büntetőire Brown válaszolt, majd Barnett és Pot is kosarat váltott (9-6). Pot egyenlített egy 2+1-el, majd Kovács egy triplával fordított, Durham zsákolt közben, de Perl is megkezdte a pontgyártást (11-14). Tiby közeliével 5 pontra lépett el a címvédő, ráadásul egy büntetőt is dobhatott mellé, a negyedben pedig már csak egy soproni pont esett. Az első negyedben mindkét csapat 3-3 labdát adott el, a hazaiak pedig mindössze 25%-kal tüzeltek a mezőnyből. 12-17.

A második negyed is szombathelyi pontokkal kezdődött, majd ismét Perl volt eredményes. A két csapat első nyolc mezőnykísérletéből mindössze Perl dobása esett be, így szűk három perc után érkezett is Kosztasz Flevarakisz időkérése. A szünet után Keller, majd Barnett és Durham talált be (16-23). Az amerikai ismét pontot szerzett a festékből, így Milos Konakov is elbeszélgetett csapatával. a játékmegszakítás után Keller célzott hibátlanul a vonal mögül, a csapatok továbbra sem találták dobóformájukat, 3/19-et hoztak össze együtt. A félidő utolsó három perce Jones középtávoliával indult, majd Pot, Brown és Barac szerzett öt pontot, amivel a mérkőzés során először 10 fölé ment a különbség (20-31). A negyed vége büntetőpárbajba torkollott, melyből végül a Falco jött ki jobban, Tiby 2+1-ével, így 12 pontos előnnyel mehettek a vendégek a nagyszünetre. A két gárda egyaránt 1/10-es mutatóval zárta az első két periódust kintről. 25-38.

Egy kis dumcsi
Mészáros D. Zsolt

A második játékrész Tiby kosarával kezdődött, majd Joseph dobott egy hármast, aztán Perl volt eredményes (28-42). Joseph három esélyt is kapott a büntetővonal mögül, nem is hibázott, Pot, majd ismét a soproni légiós célzott jól középtávolról. Cowels megszerezte a Falco második és harmadik jó tripláját a meccsen, Brown pontjait Jones egy külső dobással kompenzálta (36-52). Cowels bemelegedett a második félidőre, Tiby betörésével 20 volt már közte. Jones kosarával próbált zárkózni az SKC, Barac válaszolt egy triplával, Barett lépte át másodikként a Sopronból a 10 pontot, Cowels azonban továbbra is tarthatatlan volt (40-61). A negyedet Supola duplája, és Cowels hármasa zárta. 42-64.

A Falco kezdte jobban az utolsó etapot is, Tiby triplájával 25 pontra nőtt a szombathelyi fór. Sitku dobása után, Brown zsákolt, majd Joseph szerzett egymás után négy pontot (50-71). Barac értékesített egy nehéz dobást, majd Durham két pontja után jött a második félidő negyedik Cowels hármasa (52-76). A soproniak elkezdtek rotálni Csendes passzát Sitku váltotta két pontra, Barac egy betörés után volt eredményes. A mérkőzés utolsó három perce Csendes büntetőjével indult, majd Shine találatával folytatódott. Durham kosarával benéztek a hazaiak 20 alá, a mérkőzés eddigre természetesen már eldőlt (59-78). Ezzel a sikerrel a Falco 5 év után nyert újra Sopronban az alapszakaszban és 3-1-re módosította mérlegét. 63-81 - tudósít a BB1.hu.

A cikk laptársunknál, a Nyugaton jelent meg.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek