110 km/h feletti sebességgel gázolta el a gyalogost az Ady Endre úton

Vádat emeltek a soproni baleset miatt, ami tavaly szeptemberben egy 39 éves férfi halálát okozta. A gázoló mindössze 21 éves...

A vádirat szerint a 21 éves vádlott 2021 szeptemberében, az éjszakai órákban Sopron belterületén közlekedett 117-119 km/h sebességgel olyan útszakaszon, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 30 km/h volt.

A terhelt ezzel a sebességgel ért egy jobbra ívelő útkanyarhoz, melyet a fizika szabályai alapján legfeljebb 108-113 km/h sebességgel lehetett volna bevenni. A túlzott sebesség miatt a sofőr nem tudta követni az út vonalvezetését, felsodródott a járdára, ahol elütötte az ott gyalogosan közlekedő 39 éves sértettet.

Az ütközés következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Esélye sem volt a gyalogosnak.
Police.hu

A Győri Járási Ügyészség a terhelt ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására is tett indítványt.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek