Már fentről is figyel a soproni rendőrség

Százhúsz méter magasról is képes profi képeket készíteni az a drón, amit ezentúl a Soproni Rendőrkapitányság is használ a közlekedési szabálytalanságok kiszűrésére. Az eszközt a menekültek vagy az eltüntek keresésére is bevetik, de akár tömegrendezvények biztosítására is alkalmas lehet. Megmutatták: mindent lát.

- Új forgalomellenőrzési technikát is használunk a tisztes többség érdekében - kezdte szerdai sajtótájékoztatóját dr. Herczeg Zoltán, Sopron rendőrkapitánya, aki Farkas Ciprián polgármesternek és a sajtónak tartott bemutatót arról a tízmillió forint értéket képviselő drónról, amit a jövőben rendszeresen használnak majd Sopronban is. A tökéletes képanyagot szolgáltató berendezés egy speciális, rendőrségi és katonai célokat szolgáló eszköz, ebből eredően mindent lát, ami fölött elrepül. Kezelője, a megyei főkapitányság munkatársa, Takács Richárd biztos kézzel irányította, és a képernyőn követve a drón útját senkiben sem maradt kétség: akár százhúsz méteres magasságból is belát a vezetőfülkébe, megmutatja, ki ül a járműben, be van-e kötve a biztonsági öve, nem telefonál-e éppen...

Takács Richárd biztos kezű pilótája a drónnak.
Enyugat.hu

- A drónt azok kiszűrésére fogjuk használni, akik nem tartják be a biztonságos közlekedést szolgáló szabályokat, s ezzel akár másokat is veszélyeztethetnek - hangsúlyozta a tájékoztatón Sopron rendőrkapitánya. Farkas Ciprián polgármester szerint bár lenne több ilyen gép a város szolgálatában, hiszen a biztonság mindnyájunknak fontos.

Takács Richárd és Herczeg Zoltán kapitány a bemutatón.
Enyugat.hu

A drónhoz hőkamera is tartozik, vagyis tényleg mindig és mindent lát. Huszonöt percet képes folyamatosan a levegőben dolgozni, de természetesen nem tart sokáig kicserélni az akkumulátorát. Az Országos Rendőrfőkapitányság tervei között szerepel több ilyen hasonló berendezés beszerzése és nagy az esély, hogy Sopron is kap egy saját drónt. Amit ma megmutattak, azt megyeszerte használják, de hetente egyszer az Alpokalján fog szogálatot teljesíteni.

A képernyőn mindent látni.
Enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek