Egyre több iskola vesz részt a Soproni Rendőrkapitányság drogprevenciós programján

Ezúttal a soproni Petőfi Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulói tanultak a drogok veszélyeiről.

Közel 120 diák látogatott el tanáraikkal kedden a Soproni Rendőrkapitányságra, ahol a bűnmegelőzési szakemberek drogprevenciós foglalkozásán vettek részt. A kapitányság bűnmegelőzési munkatársai, Rafai Zoltán rendőr alezredes, és Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy adtak részletes felvilágosítást a témában.

Rafai Zoltán interaktív előadásában többek között felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy nemcsak az illegális, hanem a legális drogok, mint az alkohol, cigaretta, energiaital is veszélyesek, ezeket is csak az előírások és a rájuk vonatkozó szabályok szigorú betartása mellett lehet fogyasztani. Előadásában kitért az Elf Barra is, amely egy folyadékkal feltöltött, akkumulátoros, eldobható elektromos cigaretta. Arra figyelmeztetett, hogy a termék vonzó külseje senkit se tévesszen meg, mert különösen veszélyes! Ismeretlen, bevizsgálatlan, és megbízhatatlan összetételű, valamint nagyon magas a nikotin tartalma. Egyetlen Elf Barban három, vagy akár tizenhat doboznyi cigarettának megfelelő mennyiségű nikotin is lehet.

Magyarországon nemcsak a kereskedelme, de az Elf Bar birtoklása, külföldről saját célra történő rendelése is törvényellenes.

Rafai Zoltán rendőr alezredes interaktív előadása fontos információkat tartalmazott.
Soproni Rendőrkapitányság

Az előadást követően Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy irányításával egy izgalmas számítógépes vetélkedőn adhattak a diákok számot a megszerzett tudásukról. Az első öt helyezettet még egy kis ajándékkal is jutalmazták a szervezők.

A szakemberek bíznak abban, hogy a gyerekek megtanulták azt:

- A legális szerek is veszélyesek, ezért csak a szabályok szigorú betartásával lehet őket fogyasztani!

- Az Elf Bar fogyasztása nemcsak egészségügyileg kockázatos, hanem törvénytelen is!

- A kábítószerek okozta boldogság csak illúzió!

- Problémáikat drogokkal nem lehet megoldani!

- Olyan veszélyes kábítószerek is vannak, amelyek egyszeri kipróbálása is halált okozhat!

- A függő ember csak a függőségének él, családját, barátait elhanyagolja, nincsenek életcéljai.

- Egy kialakult függőséget már nagyon nehéz kezelni.

- Baj esetén egy felnőttől kell segítséget kérni!

- A kábítószerekre mindig NEMET kell mondani!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek