Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Magyarország felől is

Az osztrák belügyminisztérium közleménye szerint Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést a szomszédos Magyarország, Szlovénia és Szlovákia felől is. Előbbi két ország esetében legalább május közepéig, Szlovákia esetében pedig december közepéig.

Helyzet van Ausztriában a naponta érkező többszáz menekült miatt. Ezért meghosszabbítja a határellenőrzést Magyarország, valamint Szlovénia és Szlovákia határain is – közölte a Belügyminisztérium az az osztrák hírügynökséggel (APA). Az első két államban legalább május közepéig, Szlovákiában pedig december 12-ig érvényben kell maradnia az ellenőrzési kötelezettségnek.

Az ingázók még egy darabig a lassabb átjutásra készülhetnek.
Enyugat.hu

Az osztrák belügyminisztérium szerint minden határellenőrzést a környező országok belügyminisztériumával szorosan együttműködve hajtanak végre. Kiemelték, hogy Csehország is kiterjesztette személyazonosság-ellenőrzését a szlovák határon. Jelenleg többek között Németország, Dánia és Franciaország is határellenőrzést végez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek