Kilenc évet is kaphat a balesetet szenvedett csempész

Kilenc személy, köztük a vádlott sérült meg, mikor felborult az embercsempész az autójával.

A vádirat szerint a 22 éves moldáv állampolgárságú vádlott 2022 júniusában, az éjszakai órákban Budapest felől közlekedett az M1-es autópályán Győr irányába egy lengyel rendszámú személyautóval, melyben rajta kívül kilenc afgán állampolgárságú személy utazott. A sofőrt az M1-es autópálya 48-as kilóméterszelvényében megpróbálták az intézkedő rendőrök megállítani, azonban a terhelt a jelzésnek nem tett eleget, nagy sebességgel elhajtott.

Csoda, hogy sérülésekkel, de élve megúszták a balesetet.
Ügyészség

A rendőrök követték az elkövetőt, aki az autópályáról a győri lehajtónál hajtott le az M19-es autóútra, ahol azonban egy kanyarban a túlzott sebessége miatt sodródni kezdett, elvesztette uralmát a jármű felett, a szalagkorlátot átszakította, az árokba csapódott és felborult. A baleset következtében hat utas nyolc napon belül gyógyuló, könnyű, két személy és a vádlott pedig nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A Győri Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő terhelt ellen minősített embercsempészés és közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, mely cselekményért a halmazati szabályok alapján kilenc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság utasítsa ki Magyarország területéről és tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek